Σύντομο βιογραφικό του οφθαλμίατρου κ.Κωνσταντίνου Γ. Χατζηνικόλα

Κωνσταντίνος Γ. ΧατζηνικόλαςΟ κος Κωνσταντίνος Γεωργίου Χατζηνικόλας γεννήθηκε το 1969 στη Ρόδο.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1997 με βαθμό “Λίαν Καλώς”.

Το 1998 άρχισε την ειδίκευση του στην Οφθαλμολογία και μέχρι το 2000 εργαζόταν σαν ειδικευόμενος στο Θριάσσιο νοσοκομείο στην Αθήνα.

Από το 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2001 δούλεψε μαζί με τον Επ. καθηγητή Οφθαλμολογίας κο Δημήτριο Σιγανό στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο ‘’Βλέμμα’’ στην Αθήνα, το οποίο εξειδικεύεται στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, στη διόρθωση μυωπίας, με laser αλλά και με άλλες πρωτοποριακές τεχνικές όπως οι φακικοί ενδοφακοί (phakic IOLs). Επίσης είναι αναγνωρισμένο κέντρο από την παγκόσμια ένωση χειρουργών οφθαλμιάτρων διαθλαστικής χειρουργικής (International Society of Refractive Surgeons (ISRS) και εξειδικευμένο κέντρο εκπαίδευσης άλλων οφθαλμιάτρων σε αυτές τις τεχνικές.

Το 2001 μέχρι το 2006 πήγε στην Αγγλία όπου και τελείωσε την ειδικότητα της οφθαλμολογίας στο Νοσοκομείο Blackpool Victoria Hospital. Στη συνέχεια δούλεψε σαν επ ιμελητής (fellow), τόσο σε μεγάλα ιδιωτικά αλλά και σε δημόσια Νοσοκομεία της Αγγλίας όπως το Isight clinic (www.draytonhouseclinic.com) και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Newcastle (Royal Victoria Infirmary).

Εξειδικεύθηκε στις επεμβάσεις καταρράκτη με φακοθρυψία, στην αντιμετώπιση της Ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με πρωτοποριακές τεχνικές, και στην αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας με laser ή και σε συνδυασμό με ενέσεις ειδικών φαρμάκων, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νιούκαστλ.

Συμμετείχε σε παγκόσμιες κλινικές έρευνες για την αντιμετώπιση διαβητικών οφθαλμών, όπως επίσης και της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες και έκανε ομιλίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια του εξωτερικού.

Η παρουσίαση του, ‘‘PRELEX”: Evaluating the use of the AMO ARRAY IOL’’, στο Παγκόσμιο συνέδριο που έγινε στη Νίκαια της Γαλλίας το Σεπτέμβριο 2002, επιλέχθηκε μέσα στις καλύτερες παρουσιάσεις - συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Χειργουργών Οφθαλμιάτρων (Εuropean Society of Cataract and Refractive Surgeons - ESCRS)- και συμπεριλήφθηκε στο cd του συνεδρίου σε ειδική έκδοση.

Πρόσφατα ο κος Χατζηνικόλας τιμήθηκε απο την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας με το INTERNATIONAL OPHTHALMOLOGIST EDUCATION AWARD για την συνεχιζόμενη εκπαίδευσή του στην Οφθαλμολογία. (Την ίδια χρονιά τιμήθηκαν με αυτό το βραβείο μόνο 60 οφθαλμίατροι απ' όλο τον κόσμο.)

Στην Ελλάδα επέστρεψε στις αρχές του 2006, και από τότε εργάζεται μόνιμα στη Ρόδο.

Είναι μέλος:

 • του Βρετανικού Ιατρικού Συμβουλίου (GMC)
 • της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS)
 • της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ)
 • της Ελληνικής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής και Ενδοφακών (HSIOIRS)
 • της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη των Οφθαλμικών Φλεγμονών και Λοιμώξεων (ΕΕΜΟΦΛ)

 

Στην Αγγλία απέκτησε μεγάλη εμπειρία σε :

 • Eπεμβάσεις Καταρράκτη με τη νέα μέθοδο της Φακοθρυψίας και μέσα απο μικρή τομή, χωρίς τη χρήση ραμμάτων.
 • Αντιμετώπιση της Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας με laser και / ή ενέσεις.
 • Αντιμετώπιση της Ηλικιακής Εκφύλισης Ωχράς Κηλίδας
 • Παιδο-οφθαλμολογία
 • Παθήσεις Κερατοειδούς - Φλεγμονές
 • Πλήρης και εξειδικευμένη μελέτη Γλαυκώματος
 • Εχει συμμετάσχει σε ειδικά Σεμινάρια, στο εξωτερικό, με πιστοποίηση και (αναγνωρισμένα απο την Ευρωπαική Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλασυικής Χειρουργικής) για την αντιμετώπιση του Κερατόκωνου με την μέθοδο της διασύνδεσης κολλαγόνου (Collagen Cross Linking)
 • Εφαρμογές Botox, Επεμβάσεις - Πλαστικές Βλεφάρων
 • Επεμβάσεις Ασκορρινοστομίας (θεραπεία Δακρύρροιας)
 • Διόρθωση Μυωπίας με laser καθώς και με άλλες σύγχρονες μεθόδους (Φακικοί Ενδοφακοί - Phakic IOLs).

Copyright 2020 - All Rights Reserved

Ο Σχεδιασμός και η Ανάπτυξη της ιστοσελίδας έγινε από την RodosWebs