ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΛΑΥΚΩΜΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ !

Επεμβάσεις Γλαυκώματος στη Ρόδο !

Είμαστε υπερήφανοι που για πρώτη φορά στη Ρόδο μας, πραγματοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία στην υπερσύγχρονη  Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας μας –Ophthalmic Day Clinic-  τις πρώτες επεμβάσεις γλαυκώματος που έγιναν  ποτέ στα Δωδεκάνησα !

 Έγιναν 3 επεμβάσεις με τη μέθοδο της τραμπεκουλεκτομής και δύο επεμβάσεις με ένθεση βαλβίδας Baerveldt 350.  Όλα τα περιστατικά ήταν ασθενείς με προχωρημένο γλαύκωμα στους οποίους η πίεση των οφθαλμών τους δεν μπορούσε πλέον να ρυθμιστεί με τοπική θεραπεία – δηλαδή κολλύρια- και ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση γλαυκώματος.  Η επιλογή του είδους της επέμβασης έγινε αποκλειστικά με γνώμονα τον τύπο του γλαύκωματος του κάθε ασθενή ξεχωριστά. 

Οι ασθενείς μας είναι όλοι ικανοποιημένοι γιατί πλέον η πίεση των οφθαλμών που χειρουργήθηκαν από εμάς, είναι σε επίπεδα που κυμαίνονται από 11-14  mmHg  ενώ πριν την επέμβαση ήταν από 35 – 56 mmHg . Η μία δε ασθενής  από τα άτομα που χειρουργήσαμε, είχε φλεγμονώδες γλαύκωμα.

Στη φώτο είναι η κα Παρασκευή Γ. , μία από τις κυρίες που χειρουργήσαμε με τη μέθοδο της ένθεσης βαλβίδας Baerveldt 350 και επικάλυψή της με μόσχευμα ανθρώπινου σκληρού. Εδώ πετύχαμε μείωση της πίεσης του οφθαλμού που χειρουργήσαμε από  45-52 mmHg με όλα τα κολλύρια και 3 ολόκληρα χάπια ακεταζολαμίδης ημερησίως ΠΡΙΝ κάνουμε την επέμβαση,   στα  12 mmHg στους 3 μήνες ΜΕΤΑ την επέμβαση. Η ικανοποίηση της για το αποτέλeσμα αποτυπώνεται στο πρόσωπο της.

(η φώτο δημοσιεύεται μετά από έγκριση και προτροπή της ίδιας για την γνωστοποίηση τόσο του ονόματος της όσο και της πρωτοποριακής για τη Ρόδο, επέμβασης γλαυκώματος! )

Copyright 2019 - All Rights Reserved

Ο Σχεδιασμός και η Ανάπτυξη της ιστοσελίδας έγινε από την RodosWebs