DRI OCT TRITON PLUS - Το Νέο Υπερσύγχρονο Μηχάνημα είναι Πλέον Πραγματικότητα στη Ρόδο

DRI OCT TRITON PLUS - Το Νέο Υπερσύγχρονο Μηχάνημα είναι Πλέον Πραγματικότητα στη Ρόδο DRI OCT TRITON PLUS - Το Νέο Υπερσύγχρονο Μηχάνημα είναι Πλέον Πραγματικότητα στη Ρόδο

Είναι το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κι έρχεται στο ιατρείο μας από την Τετάρτη 10/02/2016 !!!

Είναι το μοναδικό σε όλο τον κόσμο που έχει τόσες πολλές λειτουργίες, λειτουργίες που θα έκαναν 5 διαφορετικά μηχανήματα.

Το DRI OCT Triton Plus είναι μια καινούρια συσκευή οπτικής τομογραφίας υψηλής ταχύτητας σάρωσης (το μοναδικό που κάνει 100.000 A-Scan/sec) και καλύτερης ευαισθησίας σήματος στα βαθύτερα στρώματα. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα απεικόνισης τόσο σε δισδιάστατη μορφή όσο και σε τρισδιάστατη.

Επίσης η ογκομετρική απόκτηση δεδομένων επιτρέπει την παρατήρηση όλων των στρωμάτων του αμφιβληστροειδούς (5 στρώματα και 7 ορίων) σε όλη την εξεταζόμενη περιοχή. Ο συνδυασμός της συσκευής OCT με μια μη μυδριατική κάμερα βυθού επιτρέπει την πληρέστερη έγχρωμη και ανέρυθρη απεικόνιση των τμημάτων του βυθού με ταυτόχρονη απεικόνιση των τομών της OCT προσφέροντας έτσι πραγματική αντιστοίχηση μεταξύ OCT και Fundus Camera. Επιπλέον η DRI OCT Triton plus προσφέρει εξαιρετικές απεικονίσεις εικόνων φλουοροαγγειογραφίας και αυτοφθορισμού ταυτόχρονα με την απεικόνιση των εικόνων OCT.

Η ενσωματωμένη LCD οθόνη αφής (Touch Screen) βοηθάει στην ακριβέστερη εστίαση η οποία γίνεται με χρωματικές κηλίδες εστίασης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο όλων των παραμέτρων της εξέτασης του OCT καθιστώντας την εξέταση μια απλή διαδικασία.

Είναι το μοναδικό μηχάνημα παγκοσμίως που κάνει οπτική τομογραφία συνοχής υψηλής ανάλυσης με την τεχνολογία swept source OCT ( 100.000 A-Scan/sec).

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ

Τo μοναδικό swept source OCT angiography = αγγειογραφία με τη τεχνολογία swept source με την οποία ΔΕΝ χρειάζεται πλέον να γίνει χορήγηση φαρμάκου στη φλέβα του ασθενούς για να εξεταστούν τα αγγεία του αμφιβληστροειδούς του ματιού άρα αποφεύγονται τυχόν αλλεργίες αλλά και οι συχνές παρενέργειες (ναυτία και εμετός) από τη χορήγηση του φαρμάκου που απαιτούν τα άλλα μηχανήματα. Έτσι ΔΕΝ χρειάζεται και η παρουσία αναισθησιολόγου.

Τα κοινά μηχανήματα σαρώνουν με 25-30.000 scans /sec ενώ το ΤRITON PLUS με 100.000 scans/sec.!!!

Αυτή η νέα δυνατότητα επιτρέπει να γίνει ποσοτικός έλεγχος της ροής του αίματος στον αμφιβληστροειδή, το φωτοευαίσθητο τμήμα του ματιού, για να βοηθήσει στη διαχείριση ασθενειών που προκαλούν προοδευτική τύφλωση όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια ή η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Η τεχνολογία αυτή προσθέτει ένα σημαντικό στοιχείο στον αλγόριθμο επεξεργασίας με την ποσοτικοποίηση της πυκνότητας των αιμοφόρων αγγείων στο μάτι, όπου μπορεί να ανιχνευθεί η ροή του αίματος.

Έτσι, η έγκαιρη ανίχνευση της νόσου του οφθαλμού είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση της θεραπείας, και για πρώτη φορά, οι αλλαγές στη μικροκυκλοφορία του αμφιβληστροειδούς του ασθενούς μπορεί να προσδιοριστούν ποσοτικά χρησιμοποιώντας μία ΜΗ-επεμβατική μέθοδο.

Επιπλέον, είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε αυτές τις αλλαγές από επίσκεψη σε επίσκεψη και για να κατανοήσουμε καλύτερα το ρυθμό εξέλιξης της νόσου και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Είναι σίγουρα εφικτό ότι αυτές οι νέες πληροφορίες ότι θα αλλάξουν την κλινική διαχείριση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, και άλλες ασθένειες που σταδιακά μειώνουν την όραση των ασθενών.

Εκτός από τα παραπάνω , το μηχάνημα αυτό διαθέτει και εξελιγμένο πρόγραμμα ανάλυσης του οπτικού νεύρου, οπτικών νευρικών ινών αλλά και γαγγλιακών κυττάρων, που είναι σημαντική παράμετρος στη διάγνωση αλλά και παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας σε άτομα που έχουν γλαύκωμα.

Copyright 2024 - All Rights Reserved

Ο Σχεδιασμός και η Ανάπτυξη της ιστοσελίδας έγινε από την RodosWebs