Συμμετοχή μου στο 2ο Διεθνές συνέδριο swept source OCT ψηφιακής αγγειογραφίας στο Παρίσι-Γαλλία

Συμμετοχή μου στο 2ο διεθνές συνέδριο οπτικής τομογραφίας συνοχής (OCT ) KAI OCT swept source ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑΣ –Κλινικές εξελίξεις και εφαρμογές , που έγινε στις 16 - 17/2/2018 στο Παρίσι -Γαλλία.

(2nd INTERNATIONAL CONFERENCE SWEPT SOURCE OCT AND OCT ANGIOGRAPHY )

Είμαι πολύ περήφανος που ήμουν ένας από τους 3 συνολικά Έλληνες οφθαλμίατρους που πήραμε μέρος σε αυτό το πολύ εξειδικευμένο παγκόσμιο συνέδριο. Οι κορυφαίοι από όλο τον κόσμο ειδικοί στην διενέργεια αλλά και ερμηνεία της πολύ εξειδικευμένης εξέτασης- της ψηφιακής OCT ANGIOGRAPHY – OCT ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑΣ , μίλησαν σε αυτό το συνέδριο. Ήταν ένα εξαντλητικό αλλά πολύ σπουδαίο συνέδριο λόγω της μεγάλης εξειδίκευσης του. Η ψηφιακή αγγειογραφία με swept source OCT (ΤRITON OCT DRI PLUS) , το οποίο διαθέτει το ιατρείο μου και η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας μας, το μοναδικό στα Δωδεκάνησα και από τα πρώτα σε όλη την Ελλάδα, έχει πάρα πολλές δυνατότητες αλλά και το πλεονέκτημα ότι κάνει αγγειογραφία ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΕΝΕΣΗ σκιαγραφικού φαρμάκου, και έτσι αποφεύγονται ΟΛΕΣ οι πιθανές επιπλοκές που οφείλονται στην συμβατική αγγειογραφία με ενδοφλέβια ένεση σκιαγραφικού.επίσης πολλές φορές μας δίνει πληροφορίες που δεν φαίνονται στην φλουοροαγγειογραφία.

Με τη χρήση αυτού του πολύ εξειδικευμένου μηχανήματος παρουσιάστηκαν νέες μέθοδοι πιο αξιόπιστης παρακολούθησης για το γλαύκωμα, (τη δεύτερη αιτία τύφλωσης στο Δυτικό κόσμο) τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια , την απόφραξη κλάδου ή και της κεντρικής φλέβας αμφιβληστροειδούς , και την Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας (υγρή μορφή) πριν αλλά και μετά τη θεραπεία με τις ενδοϋαλοειδικές ενέσεις αντι-αγγειογενετικων παραγόντων, αλλά και την παρακολούθηση της ξηρής μορφής της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την γεωγραφική ατροφία, για την οποία πλέον δοκιμάζονται διάφορες θεραπείες για την αντιμετώπιση της.

Ένα εποικοδομητικό συνέδριο που μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι και να προσφέρουμε καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες.

Copyright 2019 - All Rights Reserved

Ο Σχεδιασμός και η Ανάπτυξη της ιστοσελίδας έγινε από την RodosWebs